Збій інтернета в Росії міг бути початком тестування суверенного інета та допуска до Мережі за паспортом - соцмережі

Масштабний інтернет-збій, якій трапився сьогодні по всій Росії, може бути початком тестування повного переходу на суверенний інтернет і допуск до Мережі за паспортом, - пише російський Телеграм-канал "Кремлівська табакерка", посилаючись на свої джерела.

Паблік з посиланням на джерело в Роскомнагляді пише, що у процесі "щось пішло не так, а що - ми самі не розуміємо, усе планували не так, жодних проблем з інтернетом не очікувалося". Він зазначив, що тестування суверенного інтернету, "який дозволив би очистити наш онлайн-простір", ретельно готувалося. Але, схоже, не вдалося все передбачити.

"Хотіли встигнути до виборів, але тепер не впевнений, що вийде", - сказав із цього приводу наш співрозмовник у Мінцифри. Він уточнив, що внаслідок збою, найімовірніше, доведеться відкласти реалізацію процедури входу в інтернет за паспортом для всіх користувачів.

Будь-які ще подробиці джерело відмовилося повідомляти, пославшись на "найсуворішу секретність".

Як повідомлялося, масштабний інтернет-збій стався по всій Росії - не відкривалися сайти з доменом .ru: сервіси Яндекса, Мегафона, МТС, Ozon, Wildberries, Авіто, банків і багато інших.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті