Затримано зрадника, який "зливав" позиції ЗСУ кремлівському "воєнкору" Татарському

Служба безпеки затримала на Дніпропетровщині зрадника, який працював на кремлівського "воєнкора" Владлена Татарського. Про це 18 жовтня повідомляє пресцентр СБУ.

Встановлено, що з листопада 2022 року по квітень 2023 року він збирав розвіддані про переміщення Сил оборони у напрямках східного та південного фронтів та "зливав" російському пропагандисту, яку той передавав представникам воєнної розвідки РФ.

Після ліквідації ворожого блогера агент намагався "залягти на дно" і таким чином уникнути правосуддя, однак був викритий та затриманий.

За даними слідства, агентом виявився мешканець одного із міст поблизу Дніпра. Ворожий інформатор має дві судимості та загальний тюремний "стаж" майже 8 років, який отримав за крадіжки, незаконне заволодіння транспортними засобами, хуліганство та нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Татарський дистанційно завербував його восени 2022 року і запропонував співпрацю на користь РФ.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь окупантів.

Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ. Наразі чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомлялоося, відповідальність за вбивство рашиста Татарського взяла на себе "Національна республіканська армія".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті