Відповідальність за вбивство рашиста Татарського взяла на себе "Національна республіканська армія"

Відповідальність за вбивство відомого російського Z-блогера, який брав участь у військових діях в Україні "Владлена Татарського", взяла на себе російська “Національна республіканська армія” (НРА). Про це повідомляє "Бі-бі-сі".

Заява "Національної республіканської армії" була опублікована 4 квітня в телеграм-каналі "Роспартизан". У повідомленні стверджується, що цю заяву "Роспартизану" передала якась "пітерська колона" НРА.

У заяві НРА йдеться, що “акцію 2 квітня 2023 року” було здійснено проти “групи Z-активістів” і особисто проти Владлена Татарського. "Ми не маємо зв'язку і не отримували допомоги від жодних іноземних структур і тим більше спецслужб", - стверджується в повідомленні.

Телеграм-канал "Роспартизан", у якому з'явилася заява НРА, веде колишній нацбол Роман Попков. Телеграм-канали та ЗМІ писали, що нібито він завербував Дар'ю Трепову, підозрювану у причетності до вибуху, внаслідок якого загинув Владлен Татарський.

Російські правоохоронці стверджують, що Трепова виконувала “вказівки осіб, які діяли з території України”. У Національному антитерористичному комітеті раніше заявляли, що вибух у пітерському кафе було сплановано "спецслужбами України із залученням агентури з-поміж осіб, які співпрацюють з так званим Фондом боротьби з корупцією Навального", прихильницею якого нібито є Дар'я Трепова.

Про НРА нічого не було відомо до серпня 2022 року, коли колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов, який живе в Україні, повідомив, що організація стоїть за вбивством дочки філософа Олександра Дугіна Дар'ї.

У вересні минулого року телеканал "Дождь" повідомляв, що "Національна республіканська армія" та "Легіон "Свобода Росії" (організацію визнано в Росії терористичною, її діяльність заборонено) підписали декларацію про співпрацю та планують створити спільний політичний центр, який очолить Ілля Пономарьов.

За твердженням Пономарьова, легіон складається з добровольців із росії, які воюють на боці України. При цьому деякі російські коментатори, навіть опозиційні, висловлювали сумніви щодо самого існування легіону "Свобода Росії".

Владлен Татарський (справжнє ім'я – Максим Фомін) – уродженець Макіївки Донецької області. 2011 року був засуджений за пограбування банку. У 2014 році втік з колонії. Потім знову був засуджений вже у так званій "ДНР", але отримав "помилування" від Олександра Захарченка і став "військором "ДНР". Відомий у тому числі заявою "Всіх уб'ємо, всіх пограбуємо. Все як ми любимо".

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті