Затримано ворожу інформаторку, яка стежила за підрозділами морпіхів ЗСУ в Миколаївській області

СБУ затримала ворожу інформаторку, яка стежила за підрозділами морпіхів ЗСУ на Миколаївщині. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 29 січня. 

"Серед основних завдань фігурантки було виявлення та передача можливих геолокацій командування та бойових підрозділів морської піхоти ЗСУ. Для збору розвідданих зловмисниця обходила місцевість та приховано фіксувала об’єкти українських військ. Також вона "втемну" використовувала знайомих, у яких розпитувала «потрібну» інформацію під виглядом довірливих розмов", - сказано в повідомленні.

Отримані відомості російська інформаторка надсилала окупантам через анонімний чат в популярному месенджері.

Зазначається, що в розвідувальних звітах вона передавала електронні карти з відмітками об’єктів і даними щодо орієнтовної кількості особового складу та військової техніки українських захисників.

Співробітники СБУ викрили зловмисницю ще на початковому етапі її підривної діяльності. Після цього українська спецслужба покроково документувала всі злочинні дії фігурантки та затримала її на спробі виконання нового розвідзавдання. Це дозволило своєчасно поінформувати командування ЗСУ і тим самим змінити місця тимчасової дислокації та переміщення українських військ.

"Затриманою є місцева жителька, ідеологічна прихильниця рашизму. Після початку повномасштабного вторгнення рф вона робила дописи у соцмережах на підтримку окупантів та захоплення частини території України", - йдеться в повідомленні.

Таким чином жінка потрапила у поле зору російської спецслужби, яка дистанційно залучила її до співпраці.

Під час обшуку у затриманої вилучено мобільний телефон, який вона використовувала у розвідувально-підривній діяльності на користь РФ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ). Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 8 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що викрито посібника РФ з "Руського блоку", який допоміг ФСБ завербувати коригувальника ударів по Яворівському полігону.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті