Викрито посібника РФ з "Руського блоку", який допоміг ФСБ завербувати коригувальника ударів по Яворівському полігону

СБУ викрила посібника РФ Олександра Свістунова, який допоміг ФСБ завербувати коригувальника ударів по Яворівському полігону. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 26 січня.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на колишнього лідера забороненої партії "Руський блок", який співпрацює з країною-агресором. За даними контррозвідки СБУ, зловмисник допоміг фсб знайти і завербувати агента, який у подальшому скоригував повітряну атаку рашистів по Яворівському полігону у березні 2022 року", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що у червні 2022 року Служба безпеки затримала цього коригувальника у Львові. Ним виявився місцевий житель, колишній співробітник радянського КДБ, з яким ексочільник "руського блоку" познайомився ще під час проживання в обласному центрі. Наразі затриманий перебуває під вартою, а його приятель з Криму Свістунов продовжує підривну діяльність проти України.

Ворожий пособник тривалий час проживав у Львові та за завданням російських спецслужб займався створенням осередків прокремлівської політсили. У 2013 році переїхав на територію Автономної Республіки, де залишився після захоплення українського півострова і почав сприяти загарбникам у війні проти нашої держави. Перебуваючи там, зловмисник публічно вихваляє режим путіна та воєнні злочини загарбників проти цивільного населення України.

Уточнюється, що фігурант регулярно публікує у власному Телеграм-каналі прокремлівські дописи, в яких виправдовує збройну агресію РФ та захоплення частини території України. Крім того, фігурант є частим гостем в ефірах окупаційного "інформагентства" News Front, яке рашисти створили у Криму для поширення ворожої пропаганди.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ⁠ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);

- ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

"Оскільки зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Криму, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що російського інформатора, який збирався підірвати себе у випадку "провалу", затримали на Донеччині.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті