Затримано інформатора ФСБ, який стежив за колонами ЗСУ у Миколаєві й співпраював з прокремлівським блогером з Донецька

СБУ затримала інформатора ФСБ, який влаштував у квартирі "спостережний пункт", щоб стежити за колонами ЗСУ у Миколаєві. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 14 березня.

"Для збору розвідданих фігурант облаштував у власній квартирі «спостережний пункт». З вікон помешкання він спостерігав за інтенсивністю руху підрозділів ЗСУ по одній із ключових автотрас у напрямку передової. Також під час руху української бойової техніки зловмисник намагався встановити її орієнтовну кількість і звертав особливу увагу на важкі зразки озброєнь", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що фігуранта затримано "на гарячому". Під час затримання він разом із сином чинив фізичний спротив правоохоронцям, щоб втекти з місця події. Однак йому це не вдалося.

За даними слідства, фігурант був на зв’язку з прокремлівським блогером Сергієм Лебедєвим (відомий під псевдонімом "Лохматий"), який переховується у Донецьку і працює на ФСБ. Комунікацію з ним підтримував через анонімний чат у месенджері. Там він викладав розвідувальні "звіти".

При обшуку у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує 12 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що дружині ексголови райради від "Партії регіонів", яка шпигувала для ФСБ у Вінницькій області, загрожує довічне ув'язнення.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті