"Заповзятливому" харків'янину, який брав за переправлення ухилянтів $12 тисяч, загрожує 9 років в'язниці

Харківська облпрокуратура затвердила й скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 39-річного чоловіка, підозрюваного в організації нелегального каналу переправлення за кордон військовозобов'язаних під виглядом волонтерів благодійного фонду (ч. 3 ст. 332 КК України). Про це повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

"Обвинуваченого судитимуть у Московському районному суді м. Харкова. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний домовлявся про необґрунтоване внесення відомостей про "клієнтів" в інформаційну систему "Шлях" як про волонтерів благодійного фонду. За документами ці чоловіки нібито доставляли гуманітарні вантажі. Він також інструктував ухилянтів, давав їм поради, вказівки, координував дії щодо особливостей незаконного перетину державного кордону під вигаданими приводами.

Свої "послуги" підозрюваний оцінював у $12 тис.

У жовтні минулого року правоохоронці затримали його в Салтівському районі Харкова під час одержання від чергового ухилянта частини "оплати" ($10,9 тис.).

Нагадаємо, СБУ ліквідувала ще п'ять схем для ухилянтів щодо незаконного виїзду за кордон.

Як повідомлялося, чоловік за $4 тисячи планував переплисти Тису на гумовому матраці. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті