Запорізька ОВА радить жителям області запасатися дровами та паливними брикетами

Через російське вторгнення ця зима буде дуже складною для Запорізької області. Про це повідомляє у Телеграм Запорізька ОВА 6 серпня.

"Що ж стосується підготовки до опалювального сезону 2022-2023, голова Запорізької ОВА Олександр Старух зауважив, що через російське вторгнення ця зима буде найскладнішою. Вже сьогодні треба думати про утеплення своїх осель, приватному сектору, по можливості, запасатися дровами та паливними брикетами. Крім того, спираючись на ситуацію, мають бути створені стратегічні запаси та передбачені альтернативні газу види палива", - йдеться у повідомленні.

Очільник ЗОВА також розповів про вкрай важку ситуацію у зоні ведення активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях. Ворог перебив електромережі та газогони. Але наразі обласна влада робить все можливе, у тому числі проводить розмови з представниками критичних інфраструктур, щоб забезпечити там хоча б мінімальне проведення опалювального сезону.

"У цьому році зима буде мати свої особливості. На цьому тижні відбувся селектор з відповідними міністерствами. Під головуванням Прем’єр-міністра обговорили всі проблемні питання щодо нового опалювального сезону. На неокупованій території все йде за планом - це підготовка мереж і котелен. Складна ситуація склалася в зоні ведення бойових дій. Була також визначена потреба в додатковому фінансуванні обласних комунальних закладів, у побудові резервных електромереж. Розуміємо, що сезон буде важкий. Маємо перестрахуватися на всі випадки. Але, разом із тим, ми все витримаємо, подолаємо важкі часи та обов’язково переможемо", - підсумував Олександр Старух.

Як повідомлялось раніше, 6 серпня рашисти нанесли удар по Запоріжжю: постраждав об'єкт інфраструктури. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті