"Запевняли, що є більшість": Столтенберг прокоментував те, що у Конгресі США досі не прийняли рішення щодо допомоги Україні

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що затримка в ухваленні Конгресом США законопроєкту з допомогою Україні прямо впливає на ситуацію на полі бою у її війні проти країни-агресора РФ. Про це Столтенберг сказав на пресконференції у Брюсселі на полях зустрічі міністрів закордонних справ країн – членів Альянсу 3 квітня, відеозапис виступу опубліковано на YouTube-каналі NATO News.

"Кожен день затримки з рішенням у США про надання більшої підтримки Україні має наслідки на полі бою. Це одна з причин, чому українцям зараз доводиться нормувати боєприпаси і чому вони намагаються не відставати від росіян, які зараз здатні перевершити їх, маючи більше зброї і більше боєприпасів, ніж в українців", - зазначив Столтенберг.

Він підкреслив, що члени НАТО несуть відповідальність за ухвалення рішень і забезпечення українців боєприпасами для протистояння російським загарбникам.

"Щоразу, коли я зустрічаюся з представниками Конгресу США, а я зустрічався з багатьма з них протягом останніх тижнів, вони запевняли мене, що є більшість у США, а також у Конгресі США для підтримки. Але поки що вони не змогли перетворити цю більшість на рішення, а це саме те, чого ми всі зараз чекаємо, і чекаємо невідкладно", - сказав також Столтенберг.

Раныше повідомлялось, що Джонсон ще не зміг пом'якшити республіканців: голосування у Палаті представників США щодо допомоги Україні відбудеться у середини квітня чи пізніше.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті