Джонсон ще не зміг пом'якшити республіканців: голосування у Палаті представників США щодо допомоги Україні відбудеться у середини квітня чи пізніше

Спікер Палати представників США Майк Джонсон досі шукає шляхи подолати спротив з боку радикальних республіканців щодо допомоги Україні, тому відповідне голосування у Палаті представників США навряд чи відбудеться до середини квітня, а можливо, відбудеться ще пізніше. Про це заявили представники керівництва Республіканської партії, пише Bloomberg 3 квітня.

"Голосування в Палаті представників США щодо допомоги Україні навряд чи відбудеться щонайменше до середини квітня, а можливо, і пізніше, оскільки спікер Майк Джонсон все ще шукає шляхи пом'якшення опозиції з боку республіканців, які займають жорстку позицію", - йдеться в повідомлені.

Зазначається, що Джонсон підвищив очікування щодо швидких дій, заявивши в інтерв'ю Fox News 31 березня, що Палата представників "негайно" розпочне надання допомоги Україні, коли законодавці повернуться наступного тижня з двотижневих великодніх канікул.

"Команда Джонсона не поділилася детальним планом щодо пакету допомоги з республіканськими законодавцями і, схоже, не визначилася з тим, на яких поступках він наполягатиме від адміністрації Байдена, що ускладнює для нього завдання зібрати підтримку вчасно до голосування наступного тижня, кажуть партійні чиновники", - пише Bloomberg.

В інтерв'ю Fox News спікер зазначив, що висуне нові умови надання допомоги. За словами Джонсона, ці умови можуть включати перетворення допомоги на позику, яку Україна буде зобов'язана повернути, арешт російських активів в якості компенсації та скасування рішення адміністрації Байдена про замороження видачі нових ліцензій на експорт скрапленого природного газу.

2 березня адміністрація Байдена у своїй заяві відхилила угоду про надання допомоги Україні, яка залежала від скасування мораторію на видачу ліцензій на експорт скрапленого природного газу.

Прес-секретар Джонсона Тейлор Хоулсі заявив, що обіцянка спікера про швидкі дії не мала на меті встановити конкретний термін, і що Джонсон "вислуховує думки членів партії" щодо плану. Хоулсі відмовився надавати подальшу інформацію про консультації спікера.

Тим часом два представники республіканського керівництва заявили Bloomberg, що все ще існує логістична можливість того, що Джонсон може прийняти рішення щодо плану допомоги протягом вихідних і прискорити прийняття закону наступного тижня. 

"Але такий прискорений графік може призвести до провалу законопроекту, а також до подальшого протистояння з прихильниками жорсткої лінії Республіканської партії", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що Білий дім 1 квітня закликав спікера Палати представників Джонсона просувати схвалений Сенатом проєкт із допомогою Україні.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті