Залужний вирішив зосередитися на прориві до Азовського моря після наради з керівниками штабів НАТО й Британії - The Guardian

Після таємної наради з начальниками штабів оборони Великої Британії адміралом Тоні Радакіном та НАТО Крістофером Каволі головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вирішив сфокусуватися на наступі на Запорізькому фронті. Про це повідомляє Еспрессо з посиланням на The Guardian.

Зазначається, що 15 серпня деякі з найвищих військовослужбовців альянсу НАТО вирушили в секретне місце на польсько-українському кордоні, щоб зустрітися з головним військовим командувачем України генералом Валерієм Залужним на "військовій раді".

Мета п’ятигодинної зустрічі Залужного з головнокомандувачем військових сили НАТО Крістофером Каволі та британським адміралом Тоні Радакіном полягала в тому, щоб допомогти перезавантажити військову стратегію України. Так, головним питанням порядку денного був контрнаступ України, а також плани бою на виснажливу зиму.

Британські джерела неохоче повідомляють про підсумки зустрічі на кордоні. Проте, як пише The Guardian, захід свідчить про те, що в результаті дискусій стратегія змінилася.

"Я думаю, ви бачите, що вони зосереджені на Запорізькому фронті", - сказав один інсайдер на тлі повідомлень про нові українські атаки, спрямовані на місто Токмак, що є першим кроком до виходу в Азовське море.

Нагадаємо, Залужний повідомив та показав, як відбувалася зустріч з Каволі та Радакіним. 

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті