Захищаючи Україну загинув професійний футболіст, ексгравець луганської "Зорі"

Професійний футболіст 43-річний Олександр Гончар загинув на війні, захищаючи Україну. Про це повідомили тільки зараз, хоча пішов із життя український воїн ще в серпні, - пише "Террикон".

Бійцем ЗСУ Гончар став у березні 2023 року і був солдатом окремої автомобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. Бився і загинув на Запорізькому напрямку, намагаючись розвинути український контрнаступ. 

Видання нагадало, що свого часу Гончар пограв у безлічі клубів - виступав за "Прикарпаття", "Ворсклу", "Десну", "Металіст", "Зорю", "Княжу", "Олександрію", "Полтаву", тернопільську "Ниву". Титулів не завойовував, його максимальне досягнення - друге місце в Першій лізі (з Борисфеном і Зорею). Був вихованцем бориспільського футболу. Влада цього міста й опублікувала співчуття у зв'язку зі смертю футболіста.

"За час проходження військової служби зарекомендував себе виключно з позитивного боку. Функціональні обов'язки виконував відмінно, користувався авторитетом серед колег. Побратими згадують, що Олександр швидко знайшов спільну мову з усіма, був дуже щирим, відповідальним і дисциплінованим. Він до останнього подиху був вірним військовій присязі та українському народові", - йдеться в повідомленні.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті