Захищаючи Україну загинув професійний футболіст, ексгравець луганської "Зорі"

Професійний футболіст 43-річний Олександр Гончар загинув на війні, захищаючи Україну. Про це повідомили тільки зараз, хоча пішов із життя український воїн ще в серпні, - пише "Террикон".

Бійцем ЗСУ Гончар став у березні 2023 року і був солдатом окремої автомобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. Бився і загинув на Запорізькому напрямку, намагаючись розвинути український контрнаступ. 

Видання нагадало, що свого часу Гончар пограв у безлічі клубів - виступав за "Прикарпаття", "Ворсклу", "Десну", "Металіст", "Зорю", "Княжу", "Олександрію", "Полтаву", тернопільську "Ниву". Титулів не завойовував, його максимальне досягнення - друге місце в Першій лізі (з Борисфеном і Зорею). Був вихованцем бориспільського футболу. Влада цього міста й опублікувала співчуття у зв'язку зі смертю футболіста.

"За час проходження військової служби зарекомендував себе виключно з позитивного боку. Функціональні обов'язки виконував відмінно, користувався авторитетом серед колег. Побратими згадують, що Олександр швидко знайшов спільну мову з усіма, був дуже щирим, відповідальним і дисциплінованим. Він до останнього подиху був вірним військовій присязі та українському народові", - йдеться в повідомленні.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті