Захоплені РФ землі буде повернуто Україні - Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган висловив думку, що росія поверне Україні території, що було захоплено після 24 лютого. Про це турецький лідер заявив в інтерв'ю телеканалу PBS, яке цитує турецьке агентство Anadolu.

Ердоган висловив переконання, що путін має намір якнайшвидше закінчити війну в Україні, а повернення територій, захоплених після 24 лютого, має цьому посприяти.

"Коли ми говоримо про двосторонню угоду, це те, що ми маємо на увазі. Повернення захоплених земель буде дуже важливим для встановлення миру в Україні. Це те що треба. Путін зробив певні кроки, ми зробили певні кроки. Захоплені землі буде повернуто Україні", - сказав Ердоган.

Також турецький президент розповів, що з 2014 року методично закликає путіна повернути Крим Україні, оскільки там проживають і люди тюркського етносу. На думку Ердогана, цей крок заспокоїв би Туреччину і Україну.

"Ці люди є і нашими співвітчизниками. Ми сказали росіянам, що якщо ви підете на цей крок, то це заспокоїть і нас, і Україну, заспокоїть і кримських татар. Але, на жаль, відтоді жодного кроку в цьому напрямку не було зроблено", - сказав Ердоган.

Як повідомлялося раніше, найбільший турецький банк відмовився обслуговувати російські карти "Мир"

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті