Затримано агентів РФ, які збирали розвіддані про фортифікаційні укріплення поблизу Краматорська і Запоріжжя (ФОТО)

СБУ викрила й затримала агентуру РФ, яка збирала розвіддані про фортифікаційні укріплення поблизу Краматорська і Запоріжжя. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 28 вересня.

"Служба безпеки затримала двох російських агентів у прифронтових районах Донеччини, – йдеться в повідомленні. – Вони розвідували бойові позиції та маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території регіону".

Уточнюється, що зловмисники передавали ворогу інформацію про геолокації та інженерні особливості фортифікаційних споруд поблизу ліній східного і південного фронтів.

Підкреслюється, що одного із ворожих поплічників затримано в результаті спецоперації контррозвідки СБУ у Краматорську. За вказівкою окупантів він мав збирати розвіддані щодо оборони міста.

Зазначається, що ще одну російську агентку співробітники Служби безпеки затримали у Покровську.

"Зловмисниця розвідувала місця дислокації та маршрути руху українських військ у прифронтових районах Донеччини і Запорізької області, – повідомляє СБУ. – Для цього вона об’їжджала території обох регіонів і приховано спостерігала за об’єктами ЗСУ".

Уточнюється, що наразі російським агентам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялось, що СБУ повідомила про підозри 16 організаторам псевдореферендуму РФ, в тому числі Пушиліну й Сальдо.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті