За участь у війні проти України "вагнерівець" у Казахстані отримав майже 7 років в'язниці. "Гонорар" конфіскували

"Вагнерівець" Олексій Шомполов у Казахстані отримав 6 років і 8 місяців в'язниці за участь у війні проти України. Про це повідомляє радіо "Азаттик" 28 листопада.

"34-річний житель селища Топар Карагандинської області Олексій Шомполов засуджений до шести років восьми місяців позбавлення волі за участь у війні Росії проти України. Він воював на боці Росії у складі ПВК "Вагнер". Суди обох інстанцій визнали його винним за обвинуваченням у "найманстві", засудивши ще й до конфіскації грошових коштів у розмірі 205 тисяч 590 російських рублів, які суд визнав коштами, здобутими злочинним шляхом", - ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що вирок набув законної сили - 15 листопада апеляційна інстанція залишила вирок без зміни.

Вироком суду Шомполова визнано винним і засуджено "за вчинення тяжкого кримінального правопорушення проти миру і безпеки людства". Суд кваліфікував дії казахстанця як участь у збройному конфлікті в місці вчинення воєнних дій, "спрямованих на повалення чи підрив конституційного ладу або порушення територіальної цілісності держави".

Зазначається, що сам Шомполов просив суд призначити йому покарання, не пов'язане з позбавленням волі. За інформацією суду, Шомполов значився безробітним. Повідомляється, що він визнав свою провину і розкаявся. У суді він говорив, що потребував грошей.

Раніше командир "Ахмата" розповів, що колишні "вагнерівці" масово вступають у чеченський спецназ.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті