За участь у війні проти України "вагнерівець" у Казахстані отримав майже 7 років в'язниці. "Гонорар" конфіскували

"Вагнерівець" Олексій Шомполов у Казахстані отримав 6 років і 8 місяців в'язниці за участь у війні проти України. Про це повідомляє радіо "Азаттик" 28 листопада.

"34-річний житель селища Топар Карагандинської області Олексій Шомполов засуджений до шести років восьми місяців позбавлення волі за участь у війні Росії проти України. Він воював на боці Росії у складі ПВК "Вагнер". Суди обох інстанцій визнали його винним за обвинуваченням у "найманстві", засудивши ще й до конфіскації грошових коштів у розмірі 205 тисяч 590 російських рублів, які суд визнав коштами, здобутими злочинним шляхом", - ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що вирок набув законної сили - 15 листопада апеляційна інстанція залишила вирок без зміни.

Вироком суду Шомполова визнано винним і засуджено "за вчинення тяжкого кримінального правопорушення проти миру і безпеки людства". Суд кваліфікував дії казахстанця як участь у збройному конфлікті в місці вчинення воєнних дій, "спрямованих на повалення чи підрив конституційного ладу або порушення територіальної цілісності держави".

Зазначається, що сам Шомполов просив суд призначити йому покарання, не пов'язане з позбавленням волі. За інформацією суду, Шомполов значився безробітним. Повідомляється, що він визнав свою провину і розкаявся. У суді він говорив, що потребував грошей.

Раніше командир "Ахмата" розповів, що колишні "вагнерівці" масово вступають у чеченський спецназ.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті