За ППО у Криму відповідає зрадник з України. Йому загрожує до 15 років вʼязниці (ФОТО)

Частина українських військових, які у 2014 році залишилися у окупованому Криму та перейшли на бік росії, зараз "керують" протиповітряною обороною півострова. Про це 2 вересня повідомляє прес-служба ДБР.

За даними слідчих Бюро, дев'ять колишніх українських військових, які у 2014 році служили в одному із зенітних дивізіонів ЗСУ, перейшли на бік ворога. Серед них є начальник штабу, командир батареї, заступники командирів дивізіонів та інші офіцери.

"Ці екс-військові сприяли в окупації півострова, під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну більша частина з них продовжила воювати на боці ворога", - повідомляють у ДБР.

Один із них, Денис Подобєдов, зараз обіймає посаду "заступника командира зенітного ракетного полку". Також він фактично "керує" протиповітряною обороною окупантів у Криму.

Водночас слідчі ДБР повідомляють, що всіх офіцерів-зрадників підозрюють у державній зраді та дезертирстві. Це означає, що їм загрожує до 15 років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у держзраді також підозрюють колишнього муніципального депутата від ОПЗЖ, який став новим "заступником мера" окупованого Маріуполя.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті