"З усією повагою": Затулін прокоментував, що і коли робитиме РФ зі зверненням "Придністров'я"

Звернення "Придністров'я" буде розглянуто по суті, щойно воно надійде до Держдуми, Рада ДД розглядатиме його на основі консультацій із президентом Росії та МЗС РФ. Про це розповів російський депутат Костянтин Затулін, - пишуть росЗМІ.

"Звернення, щойно воно надійде, буде розглянуто по суті. Я зараз не готовий ручатися за Раду Державної Думи, яка буде, звісно ж, із цього приводу обговорювати все, і, звісно ж, це буде робити це на основі консультацій із президентом і МЗС РФ", - сказав Затулін.

Депутат пояснив, що "Дума з усією повагою, як і завжди, поставиться до звернення представників Придністров'я".

Він сказав, що напередодні з'їзду було багато різних чуток, деякі з яких могли запускатися з провокаційною метою.

"Я маю на увазі звернення про входження до складу Росії і так далі. Зрозуміло, що якби ми стояли зараз на кордоні з Придністров'ям, це звернення мало б практичний сенс, але в ситуації, що склалася сьогодні, якби його було б зроблено, воно могло б мати провокаційний вигляд, у сенсі приводу для ворогів Придністров'я, насамперед режиму Санду в Молдові, західняків та самої України, чинити ще більший тиск, ніж той, що вже чиниться на Придністров'я. Посилити блокаду, а можливо, навіть спробувати перейти до якихось диверсійних і силових акцій", - сказав Затулін.

Він також закликав перестати соромитися в питанні економічної допомоги і проявити обережність у формулюваннях, які говорять про військову допомогу.

Як повідомлялося, учасники з'їзду так званих "депутатів" у невизнаній ПМР звернулися до Росії по допомогу нібито у зв'язку з економічною блокадою з боку Молдови. 

Також представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що прохання так званої "Придністровської Молдавської Республіки" ("ПМР") до Росії про захист від Молдови не було тим результатом, якого чекав Кремль.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті