"Депутати" з'їзду в "Придністров'ї" звернулися по допомогу до Росії

Учасники з'їзду так званих "депутатів" у невизнаній ПМР звернулися до Росії по допомогу нібито у зв'язку з економічною блокадою з боку Молдови. Про це молдавські та російські ЗМІ 28 лютого.

"На сьогоднішньому з'їзді "депутатів" у "Придністров'ї" ухвалили резолюції зі зверненням до Держдуми і Ради Федерації Росії з проханням про допомогу у зв'язку з економічною блокадою з боку Молдови", - ідеться в повідомленні.

У документі "придністровські делегати" просять російську владу враховувати наявність більш ніж 220 тисяч громадян Росії, які постійно проживають на території невизнаної ПМР, і "унікальний досвід російського миротворчості на Дністрі, а також статусу гаранта та посередника в переговорному процесі".

Крім того, у резолюції з'їзду містяться звернення до генерального секретаря ООН, СНД, Європарламенту, Організації з безпеки і співробітництва в Європі та інших організацій із проханням не допустити подальшої ескалації конфлікту між Кишиневом і Тирасполем. "Влада Придністров'я" також сподівається на сприяння у відновленні повноцінного діалогу з Молдовою.

Нагадаємо, що з'їзд "депутатів усіх рівнів" відкрився в "Придністров'ї" 28 лютого. У ньому беруть участь близько 650 "делегатів".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті