З 28 квітня на прохання Мінекономіки України Польща спрощує експорт дронів

Уряд Польщі спростить експорт дронів на територію України з 28 квітня. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки України.

Відповідний дозвіл надав Міністр розвитку і технології Республіки Польща.

«Збройні сили України для захисту нашої держави та перемоги над агресором вкрай потребують БПЛА, як вітчизняного, так і закордонного виробництва. Уряд України зі своєї сторони спростив імпорт БпЛА. Паралельно Україна на всіх рівнях працювала з нашими партнерами на те, щоб відповідні спрощення були ухвалені й ними. Зокрема, це питання порушувала під час зустрічей з польськими колегами Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко, а Міністерство економіки надіслало відповідного листа нашим партнерам. Сьогодні ми маємо результат роботи. Рішення Уряду Польщі сприятиме прискоренню постачання БПЛА на фронт, посиленню обороноздатності України та прискорить перемогу над агресором», - зазначив заступник Міністра економіки України - Торговий представник України Тарас Качка.

Однак цей дозвіл стосується лише певної категорії дронів, визначених в розпорядженні. Мова йде про безпілотні літальні апарати, призначені для контрольованого польоту за межами прямої видимості оператора, з максимальною тривалістю від 30 хвилин до 1 години, і призначених для зльоту та обслуговування. Стабільний керований політ при поривах вітру у таких засобів становить не менше 46,3 км/год. 

Як повідомлялося раніше, рашисти з жахом чекають на атаки 50 тисяч українських дронів

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті