Ізраїль готовий вивезти росіян, які мають право на репатріацію та бажають уникнути мобілізації

Ізраїль готовий вивезти російських євреїв на тлі оголошеної мобілізації. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Зазначається, що прем'єр-міністр Ізраїлю Яїр Лапід та голова ізраїльської авіакомпанії El-Al провели консультації щодо можливого збільшення кількості рейсів з росії до Ізраїлю. Мета – вивезти росіян, які мають право на репатріацію до Ізраїлю та бажають уникнути мобілізації на війну в Україні.

Ізраїль – одна з небагатьох країн, яка досі підтримує повітряне сполучення з росією після запровадження міжнародних антиросійських санкцій.

Генеральний директор МЗС Ізраїлю Алон Ушпіз заявив, що за розпорядженням уряду в країні почалася підготовка до прибуття нової хвилі репатріантів.

"Прем'єр-міністр і міністр закордонних справ Яїр Лапід доручив нам приймати нових іммігрантів з Росії. Це вимагає оцінки на багатьох рівнях, від перельоту до в'їзних віз та прийому в країні. Ми працюємо у тісній співпраці з іншими міністерствами, нашим посольством у Росії та, звичайно ж, із компанією El-Al", - сказав Ушпіз.

Як повідомлялося, росіяни масово тікають від путінської мобілізації до Фінляндії та Грузії.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті