Зміна філософії поставок озброєнь: Шмигаль закликав Німеччину і США дать Україні танки

Україні необхідна зміна філософії поставок озброєнь. Зокрема, Києву повинні поставлятися танки. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Про це пише DW, - повідомляє РБК-Україна.

"Нам потрібна зміна філософії поставок озброєнь. Під цим я маю на увазі: сучасні бойові танки також повинні бути поставлені. Ми очікуємо, що США поставлять нам свої танки "Абрамс", а Німеччина – "Леопард-2". Це ті сучасні танки, які потрібні Україні на полі бою", – сказав Шмигаль.

У суботу прем'єр-міністр з візитом відвідає Берлін, а в неділю у нього запланована зустріч з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Шмигаль стане найбільш високопоставленим українським політиком, який відвідає Берлін з початку вторгнення РФ.

"Німеччина домоглася величезного прогресу в питанні підтримки України зброєю", – сказав Шмигаль. За його словами, спочатку поставляли тільки засоби захисту або шоломи, а сьогодні – найсучасніша зброя.

Як повідомлялося, федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц 29 серпня заявив, що найближчими тижнями Німеччина направить Україні сучасні озброєння, включаючи системи ППО.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті