З портів Одеси вийшло ще 8 судов із продовольством в рамках "зернової ініціативи"

Із портів Одеси вранці 14 листопада вийшло ще 8 кораблів із зерном та продовольством. Про це розповів спікер Одеської ОВА Сергій Братчук у своєму телеграм-каналі.

Він повідомив, що загальний об'єм товарів, які містяться на кораблях, це 250 968 тонн зерна та іншого продовольства.

"Судно Stavros доставить 55,3 тис. тонн пшениці до Ємену, суховантажне судно Cebihan - 54,2 тис. тонн пшениці до Оману, судно Rising Falcon - 26,2 тис. тонн пшениці до Італії, суховантажне судно Ssi Erdogan Bey - 34,2 тис. тонн ріпаку – до Німеччини. Крім цього, до Іспанії вирушило суховантажне судно Belforest із 33 тис. тонн кукурудзи і 22 тис. ячменю, а також Lady Sema з 8,6 тис. тонн соняшникового насіння. Судно Ps Pelican вирушило до Китаю, воно перевозить 37 тис. тонн соняшникової олії, суховантажне судно Besiktas Iceland доставить до Нідерландів 6,6 тис. тонн соняшникової олії", - написав Братчук.

З посиланням на Спільний координаційний центр (СКЦ) він зазначив, що до українських портів прямують ще 5 кораблів, які пройшли контроль 13 листопада. Ще 61 суховантажне судно чекає дозволу на заходження у порти України.

Як повідомлялося раніше, Євросоюз виділяє 1 мільярд євро на підтримку експорту зерна

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті