Іран вирішив вчитися у кремля, як розганяти протести

Іран попросив РФ допомогти придушити народне повстання шляхом навчання та надання обладнання для боротьби з масовими заворушеннями. Про це повідомляє Еспрессо з посиланням на іранське оппозиційне видання Iran International 3 грудня.

Видання посилається на секретні документи, з яких випливає, що офіційний Тегеран готується до тривалої конфронтації з протестувальниками. При цьому він стурбований обмеженими ресурсами в живій силі та техніці.

Тегеран покладається на інформацію з москви для оцінки ситуації всередині країни. У документах є згадки про те, що росія підслуховує західні комунікації, щоб дати Тегерану оцінки характеру та сили протестного руху.

Ця інформація підтверджує припущення, озвучене офіційними особами США в жовтні цього року. Тоді речниця Білого дому Карін Жан-П’єр заявляла, що росія може допомагати Ірану, спираючись на власний досвід придушення демонстрацій. У відповідь Іран постачає зброю росії для війни з Україною.

"Докази того, що Іран допомагає Росії розгортати війну проти України, є очевидними й публічними. Чим більше Іран і Росія стають ізольованими, тим більше вони зближуються. Наше послання Ірану дуже, дуже чітке: припиніть вбивати своїх людей і припиніть надсилати зброю в Росію для вбивства українців", - сказала вона.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Білий дім впевнений у допомозі росії в придушенні протестувальників, додавши, що це не твердження, а факт.

На сьогодні Міністерство внутрішніх справ Ірану офіційно визнало загибель 200 громадян під час протестів, проте ці дані розходяться з цифрами від правозахисників. За їхніми даними, загинули близько 460 людей.

Як раніше повідомлялося, у росії, ймовірно, закінчилися іранські дрони. 

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті