Іран допоможе росії виробляти на її території безпілотники для війни з Україною – WP

РФ уклала з Іраном непублічну угоду про початок виробництва на російській території ударних безпілотників. Про це з посиланням на трьох західних чиновників, ознайомлені з цим питанням, повідомив The Washington Post 19 листопада.

"Згідно з новими розвідувальними даними, отриманими США та західними службами безпеки, після кількох тижнів нападів на українські міста за допомогою безпілотників іранського виробництва москва непомітно досягла угоди з Тегераном про початок виробництва сотень безпілотних бойових літаків на території росії", – сказано у повідомленні.

Підкреслюється, що іранські й російські офіційні особи завершили угоду під час зустрічі в Ірані на початку листопада і зараз швидко рухаються до передачі проектів і ключових компонентів, які можуть дозволити почати виробництво протягом декількох місяців.

За словами чиновників, на яких посилається видання, ця угода, якщо вона буде повністю реалізована, означатиме подальше поглиблення російсько-іранського альянсу, який уже надав вирішальну підтримку військовій кампанії москви в Україні.

"Придбавши власну конвеєрну лінію, росія могла б різко збільшити свої запаси відносно недорогих, але дуже руйнівних систем озброєнь, які останніми тижнями змінили характер українського конфлікту, що триває дев’ять місяців", – сказано в повідомленні.

У повідомленні підкреслюється, що для РФ ця угода може задовольнити критичну потребу в високоточних боєприпасах, яких не вистачає після дев’яти місяців боїв, а лідери Ірану можуть вважати, що вони зможуть уникнути нових санкцій, якщо безпілотники будуть фізично зібрані в росії.

Раніше повідомлялось, що влада білорусі хоче за допомогою Ірану виробляти складові для реактивних снарядів.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті