На початку листопада Іран планує відправити росії партію з понад 200 бойових дронів. По ракетах ситуація незрозуміла

На початку листопада Іран планує відправити в російську федерацію партію з понад 200 бойових дронів Shahed-136, Mohajer-6 та Arash-2. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України 1 листопада.

"Відомо, що поставку БпЛА здійснюватимуть Каспійським морем до порту Астрахань. Дрони надходитимуть у розібраному стані. Надалі на території РФ їх зберуть, перефарбують та нанесуть російське маркування, зокрема "Герань-2", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що з 13 вересня, коли окупанти вперше застосували проти України іранські дрони-камікадзе, українські Сили оборони збили понад 300 таких БпЛА.

Поряд з цим у ЗМІ повідомлялося, що Іран пообіцяв надати росії ракети класу "земля-земля" на додачу до ще більшої кількості безпілотників.

Пентагон поки що не підтверджує дані про те, що Іран надасть росії балістичні ракети малої дальності найближчим часом. Про це на брифінгу для ЗМІ повідомив високопоставлений представник Міноборони США, - пише "Європейська правда".

"Ми бачили повідомлення в пресі про нібито іранські ракети, які мають бути відправлені до росії для використання в Україні. Знову ж таки, у мене немає жодної інформації з цього приводу", - зазначив представник оборонного відомства США.

Статті

Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Всі статті