На початку листопада Іран планує відправити росії партію з понад 200 бойових дронів. По ракетах ситуація незрозуміла

На початку листопада Іран планує відправити в російську федерацію партію з понад 200 бойових дронів Shahed-136, Mohajer-6 та Arash-2. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України 1 листопада.

"Відомо, що поставку БпЛА здійснюватимуть Каспійським морем до порту Астрахань. Дрони надходитимуть у розібраному стані. Надалі на території РФ їх зберуть, перефарбують та нанесуть російське маркування, зокрема "Герань-2", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що з 13 вересня, коли окупанти вперше застосували проти України іранські дрони-камікадзе, українські Сили оборони збили понад 300 таких БпЛА.

Поряд з цим у ЗМІ повідомлялося, що Іран пообіцяв надати росії ракети класу "земля-земля" на додачу до ще більшої кількості безпілотників.

Пентагон поки що не підтверджує дані про те, що Іран надасть росії балістичні ракети малої дальності найближчим часом. Про це на брифінгу для ЗМІ повідомив високопоставлений представник Міноборони США, - пише "Європейська правда".

"Ми бачили повідомлення в пресі про нібито іранські ракети, які мають бути відправлені до росії для використання в Україні. Знову ж таки, у мене немає жодної інформації з цього приводу", - зазначив представник оборонного відомства США.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті