Ілон Маск анонсував вживлення чіпа в мозок людини

Ілон Маск анонсував перше випробування щодо вживлення чіпа в мозок людини. Про це 30 листопада повідомляє Engadget.

"Ми думаємо, що, можливо, приблизно за шість місяців ми зможемо вживити перший чіп людині", - заявив Маск.

Цю операцію проводитиме нейротехнологічна компанія Neuralink, яка належить мільярдеру. При цьому раніше цю технологію встигли освоїти, провівши операцію на мозку свині близько двох років тому і на мозку мавпи через 19 місяців.

За допомогою такого чіпа, за словами Маска, комп'ютери та смартфони можна використовувати без допомоги рук. Він додав, що операції Neuralink проводитиме акуратно. Необхідні запобіжні заходи, як зазначив засновник компанії, вже вживали при вживленні чіпа тваринам у попередніх дослідженнях.

Варто зазначити, що Neuralink не стане першою компанією, яка проведе таку операцію. У липні компанія Synchron та лікарі Маунт-Сінай у Нью-Йорку успішно встановили пристрій компанії довжиною півтора дюйма у людини, яка живе з бічним аміотрофічним склерозом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що SpaceX збирається запустити Starlink для літаків у 2023 році.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті