Ілон Маск анонсував вживлення чіпа в мозок людини

Ілон Маск анонсував перше випробування щодо вживлення чіпа в мозок людини. Про це 30 листопада повідомляє Engadget.

"Ми думаємо, що, можливо, приблизно за шість місяців ми зможемо вживити перший чіп людині", - заявив Маск.

Цю операцію проводитиме нейротехнологічна компанія Neuralink, яка належить мільярдеру. При цьому раніше цю технологію встигли освоїти, провівши операцію на мозку свині близько двох років тому і на мозку мавпи через 19 місяців.

За допомогою такого чіпа, за словами Маска, комп'ютери та смартфони можна використовувати без допомоги рук. Він додав, що операції Neuralink проводитиме акуратно. Необхідні запобіжні заходи, як зазначив засновник компанії, вже вживали при вживленні чіпа тваринам у попередніх дослідженнях.

Варто зазначити, що Neuralink не стане першою компанією, яка проведе таку операцію. У липні компанія Synchron та лікарі Маунт-Сінай у Нью-Йорку успішно встановили пристрій компанії довжиною півтора дюйма у людини, яка живе з бічним аміотрофічним склерозом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що SpaceX збирається запустити Starlink для літаків у 2023 році.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті