Євросоюз продовжив економічні санкції проти РФ ще на півроку

Європейський Союз продовжив дію економічних санкцій проти росії до кінця липня 2023 року. Про це 27 січня повідомляє Рада ЄС.

Зазначається, що вперше санкції проти росії запровадили ще 2014 року у відповідь на дії рашистів в Україні. У лютому 2022 року ці санкції значно розширили через повномасштабне вторгнення.

Наразі санкції стосуються широкого спектру галузевих заходів. Зокрема, йдеться про обмеження для торгівлі, фінансів, технологій та товарів подвійного використання, промисловості, транспорту та предметів розкоші.

Санкції також охоплюють заборону на імпорт або передачу морської сирої нафти та певних нафтопродуктів із росії до ЄС, відключення від SWIFT кількох російських банків. В рамках цих санкцій було припинено мовлення та ліцензій кількох підтримуваних кремлем каналів дезінформації.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що ЄС підготував новий пакет санкцій проти Білорусі.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті