Єврокомісія схвалила переговорну рамку для України по вступу до ЄС. Що далі

Єврокомісія подала Європейській раді пропозиції щодо проектів переговорних рамок для України та Молдови та усний звіт про прогрес, досягнутий обома країнами. Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії, - інформує "Громадське радіо".

Рамки переговорів встановлюють керівні принципи та принципи переговорів щодо вступу з кожною країною-кандидатом.

Проект рамок, підготовлений Європейською комісією, поділено на три частини:

  • принципи, що регулюють переговори про вступ,
  • зміст переговорів,
  •  процедура переговорів.

"Мета переговорів полягає в тому, щоб Україна та Молдова ухвалили норми ЄС у повному обсязі та забезпечили їх повну реалізацію та дотримання", – йдеться у повідомленні.

Проект рамок переговорів ґрунтується на досвіді минулих розширень та поточних переговорах про вступ. Вони інтегрують переглянуту методологію розширення і беруть до уваги законодавство ЄС, що розвивається.

Тепер Верховна Рада має розпочати внутрішнє обговорення цих текстів.

Після того, як Рада затвердить рамки переговорів, почергове головування у Раді Європейського Союзу представить узгоджену спільну позицію ЄС на першій міжурядовій конференції за участю кожної країни, що ознаменує офіційний початок переговорів про вступ.

На цьому етапі буде оприлюднено рамки переговорів.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті