ЄС розблокував дотації для Угорщини, щоб подолати вето Орбана на допомогу Україні - Reuters

Щоб угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан зняв заперечення проти допомоги Україні, ЄС розблокував дотації для Угорщини 23 листопада. Про це повідомляє Reuters 23 листопада.

"Виконавча влада Європейського Союзу схвалила виділення 900 мільйонів євро (1 мільярд доларів) авансових платежів Угорщині в рамках її досі замороженої частки у фондах відновлення, оскільки блок намагається подолати вето Будапешта на допомогу Україні", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виконавчий орган ЄС, Європейська комісія, що базується в Брюсселі, заблокувала Угорщину в рамках постпандемічного економічного стимулювання блоку через занепокоєння щодо корупції та відступу від демократичних стримувань і противаг за часів прем'єр-міністра Віктора Орбана.

У свою чергу, Угорщина заблокувала очікувані наступного місяця рішення ЄС про надання Україні 50 мільярдів євро економічної допомоги до 2027 року та початок переговорів про вступ з Києвом. Будапешт також заблокував план надання Києву військової допомоги ЄС у розмірі 20 мільярдів євро і виступає проти санкцій проти росії за розв'язання війни.

Раніше повідомлялось, що Орбан вимагає повного перегляду політики ЄС щодо України.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті