Єрмак: Українська армія відвоювала вже близько 50% раніше окупованих територій

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Сили оборони ЗСУ відвоювали вже близько 50% раніше окупованих територій. Про це йшла мова під час зустрічей, що відбуваються у рамах візиту до США, - пише Єрмак у Телеграм-каналі 14 листопада.

"Також проговорили ситуацію на полі бою. Українська армія відвоювала вже близько 50% раніше окупованих територій, проте сьогодні чисельність російського угруповання в Україні втричі більша, ніж на початку агресії, тож наша країна потребує збереження міжнародної підтримки", - акцентував він. 

Керівник ОПУ зазначив, що провів зустріч із радником Президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, секретарем Ради національної безпеки, радником Прем’єр-міністра Великої Британії з питань національної безпеки Тімоті Барроу, зовнішньополітичним радником канцлера Німеччини Єнсом Пльотнером і радником Президента Франції з питань зовнішньої політики Еммануелем Бонном.

"Пригадав нашу зустріч у такому ж форматі, яка відбулася майже два роки тому, ще до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Тоді в мене запитали, що робитиме Україна, якщо росія нападе, а я відповів: «Будемо боротися». І ми боремося. Зараз ми зустрілися у Вашингтоні й обговорили подальші кроки для посилення України, надання безпекових гарантій", - розповів Єрмак. 

За його словами на зустрічі також йшлося про захист «зернового коридору» в Чорному морі. 

Крім того, продовжили діалог щодо укладення двосторонніх угод про безпекові гарантії в межах Спільної декларації про підтримку України, ухваленої країнами G7 у Вільнюсі. Було зазначено, що робота, яка здійснюється в цьому контексті, сприятиме переходу сил оборони нашої держави на стандарти НАТО та західне озброєння.

"Радники лідерів США, Великої Британії, Німеччини та Франції запевнили, що підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно заради досягнення справедливого миру", - пудсумував Єрмак.

Як повідомлялося, Андрій Єрмак під час виступу в Інституті Хадсона у Вашингтоні заявив, що посилення протиповітряної оборони дало би змогу знову відкрити один з українських аеропортів.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті