Єрмак та Салліван обговорили підготовку до конференції щодо виробництва озброєння

Голова Офісу президента Андрій Єрмак провів переговори з радником голови Білого дому з питань національної безпеки Джейком Салліваном. Про це Єрмак повідомив у Telegram.

"Провів телефонну розмову з радником Президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейком Салліваном. Говорили про ситуацію на полі бою та актуальні потреби Сил оборони України. Розповів, зокрема, про нещодавню поїздку разом із Президентом Володимиром Зеленським до фронтових регіонів: на Херсонщину, Запоріжжя, Миколаївщину та Харківщину, а також про відвідання передових позицій українських захисників, які дають відсіч російському агресору", - повідомив він.

За його словами, під час зустрічі з главою держави воїни передали конкретні запити щодо озброєння та боєприпасів, необхідних для захисту українських земель від окупантів.

"Ми обговорили підготовку до першої українсько-американської конференції з питань виробництва озброєння, яка відбудеться 6–7 грудня у Вашингтоні на виконання домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Президента США Джозефа Байдена", - зазначив Єрмак.

Керівник Офісу Глави держави також розповів про перебіг реалізації Української формули миру, зокрема, про десяту зустріч на рівні послів, яка відбулася в пʼятницю в Міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Як повідомлялося раніше, німецький концерн Rheinmetall хоче почати випуск бронемашин в Україні вже 2024 року.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті