Єрмак повідомив про підготовку Глобального саміту миру та коли буде реально запросити представників Росії до розмови

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак озвучив подробиці підготовки Глобального саміту миру і можливу участь Росії в цьому заході. Про це він сказав на спільній пресконференції в Ужгороді з міністрами закордонних справ України Дмитром Кулебою та Угорщини Петером Сійярто, - пише Lb.ua.

За його словами, команди з підготовки саміту уже працюють.

"Завтра ми будемо мати перший зум із конкретикою. Не можу говорити поки про кількість країн, але це велика кількість, яка почала підтверджувати свою готовність взяти участь", - сказав глава ОПУ.

Єрмак наголосив, що "ми готові чути всіх" і що "в нас за столом сидять не тільки наші партнери з країн НАТО, Європейського Союзу, а й країни з Глобального півдня".

Керівнк Офісу Президента сказав, що найперше треба створити в межах саміту спільний план, а потім запрошувати представників РФ до розмови.

"Я хочу повторити логіку "формули миру": перша зустріч, перший саміт на рівні лідерів – він без участі Росії. Потім ми відкриваємо можливість проведення по всіх дев’яти пунктах з десяти окремих зустрічей, конференцій, подій на різних рівнях для вироблення такого плану. І на другому саміті на рівні лідерів, коли той план буде готовий, ми готові розглядати питання щодо запрошення представників Росії", - розповів керівник ОПУ.

Єрмак підкреслив, що "за столом будуть сидіти всі країни, хто був з нами на цьому шляху" і що не буде "ніяких розмов під столом, ніяких посередників". 

Керівник Офісу Президента додав, що "якщо Росія на той момент буде мати політичну волю до миру", то робота триватиме по затвердженому плану.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті