Єрмак і Салліван погодилися з важливістю посилення української ППО

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак повідомив у Телеграм 2 січня, що провів телефонну розмову з радником Президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

"Обговорили наслідки нещодавніх масованих обстрілів території України з боку рф з використанням різних видів ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу «Шахед». Поінформував про результати роботи сил ППО України, які збили переважну більшість ворожих повітряних цілей, зокрема й аеробалістичні ракети «Кинджал». Погодилися з важливістю посилення української протиповітряної оборони. Було відзначено важливість збереження необхідного рівня підтримки ППО України з боку США", - зазначив Єрмак.

"Висловив щиру подяку команді Президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена за всі зусилля, спрямовані на якнайшвидше ухвалення Конгресом США необхідного Україні пакета допомоги. Скоординували кроки щодо реалізації планів українсько-американської співпраці на 2024 рік в усіх напрямах, зокрема у сфері національної безпеки", - додав Єрмак.

Він подякував Джейку Саллівану за всебічне сприяння та переказав слова подяки Джозефу Байдену, усій його команді, обом палатам і партіям Конгресу Сполучених Штатів і кожному американцю за підтримку нашої держави в протистоянні терористичним атакам РФ та за потужну допомогу в боротьбі за свободу й демократію на Європейському континенті.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті