Японія не проти підписати мирний договір з росією після вирішення питання Курил

Японія, незважаючи на різке охолодження відносин з росією, хотіла б укласти з нею мирний договір. Про це заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда на мітингу, присвяченому "поверненню північних територій" - так японці називають російські Південні Курили, - пишуть росЗМІ 7 лютого.

«Дуже сумно, що через 77 років після закінчення війни питання про північні території залишається невирішеним, а між Японією та Росією досі не укладено мирний договір», — цитує ТАРС Кісіду.

За його словами, зараз "японо-російські відносини перебувають у важкому становищі у зв'язку з агресією Росії в Україні". "Але уряд Японії має намір вирішити територіальне питання і укласти мирний договір", - зазначив Кісіда.

Нагадаємо, що Москва та Токіо з середини минулого століття вели переговори з метою вироблення мирної угоди за підсумками Другої світової війни. Основною перешкодою на шляху до цього залишаються розбіжності щодо прав на південну частину Курил.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті