"Якийсь злий жарт". Очільник МЗС України виступив проти квітневого головування росії в Раді безпеки ООН

У Міністерстві закордонних справ України виступають проти головування росії в Радбезі ООН з квітня, оскільки після цього світ не може бути безпечним. Про це у Twitter написав голова МЗС Дмитро Кулеба 30 березня.

"Головування Росії в Радбезі ООН 1 квітня - злий жарт. Росія узурпувала своє місце; вона веде колоніальну війну; її лідер є військовим злочинцем, який розшукується МКС за викрадення дітей. Світ не може бути безпечним місцем з Росією в Радбезі ООН", - написав він.

Нагадаємо, що з 1 квітня росія може розпочати головувати в Раді безпеки ООН. Це означає, що протягом місяця російські представники матимуть право модерувати роботу організації та представляти її в інших структурах ООН.

Як повідомлялося, комісія ООН продовжить досліджувати воєнні злочини росіян та геноцид в Україні, але чекає на продовження мандату. 

Статті

Світ
19.03.2024
05:50

«Поки ми не переможемо остаточно, встановлювати таку зону було б передчасно». Російські ЗМІ про Україну

Яке ж це приголомшливе почуття, коли тобі не соромно за свою країну. Не тому, що твоя Батьківщина завжди і в усьому найкраща. Зовсім не в усьому і далеко не завжди. А тому що після нищівної поразки в холодній війні Росія відмовилася прийняти...
Донбас
17.03.2024
19:51

Вибори в "ДНР": "спостерігачі" з автоматами, танці донецького "мера" і "геополітик" з Італії. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу щосили намагалися продемонструвати, що вибори президента чужої країни на анексованих територіях України відбуваються законно, прозоро і чесно. При цьому часто ліва рука не знала, що робить права. Іншими...
Країна
16.03.2024
14:16

Виплати переселенцям: хто залишиться без допомоги

З 1 березня в Україні змінився підхід до надання державних виплат внутрішньо переміщеним особам. В результаті – щомісячну допомогу втратили близько мільйона українців.
Всі статті