Якщо захоплені українські підприємства Донбасу "добре себе зарекомендують", керуюча компанія ЮГМК їх купить - "прем'єр ДНР"

Південний гірничо-металургійний комплекс, який нині управляє низкою захоплених на території Донбасу заводів, може купити їх після серйозної модернізації. Про це заявив російський чиновник Євген Солнцев, відряджений у "ДНР" на посаду "голови уряду".

"Поки що компанія здійснює оперативне управління, однак у них зберігається право викупу. Якщо добре управляють, а ми бачимо, що за минулі роки вони непогано зарекомендували себе, і проведуть на високому рівні модернізацію виробництв, подивимося, як далі - все в їхніх руках", - відповів Солнцев.

За його словами, ЮГМК обіцяє реалізувати масштабну програму розвитку захоплених українських заводів.

Так званий Південний гірничо-металургійний комплекс (ПГМК) був створений восени 2021 року для управління захопленими Макіївським металургійним заводом, Макіївкоксом, Ясинуватським коксохімічним заводом, Комсомольським рудоуправлінням у Донецькій області. На окупованій території Луганської області під контроль ЮГМК віддали Алчевський металургійний комбінат, Луганський ливарно-механічний завод і Стахановський феросплавний завод.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті