Яхту Медведчука продадуть з аукціона і передадуть гроші Україні

Яхту Віктора Медведчука, яку на початку року заарештували у Хорватії, продадуть із аукціону. Про це 2 грудня повідомляє The Guardian.

"Хорватський суд ухвалив, що 92,5-метрову яхту Медведчука Royal Romance слід передати Українському агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА)", - повідомляють журналісти.

Агенти агентства прилетіли до Хорватії та оглянули заарештовану яхту. Зазначається, що кошти, які будуть отримані за продаж активу одного з лідерів забороненої в Україні політичної сили ОПЗЖ, отримає наша держава. Орієнтовна вартість яхти складає 200 мільйонів доларів.

"АРМА розшукувала вказаний актив у рамках кримінального провадження, а потім після накладення арешту отримала елітне майно для збереження економічної цінності шляхом продажу його на аукціонах", - пояснили в агентстві.

Це буде перший подібний продаж від імені народу України після того, як західні уряди запровадили обмеження на активи сотень олігархів після вторгнення росії до України у лютому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вперше з молотка продадуть суперяхту російського олігарха під санкціями.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті