Опитування показало, що українці будуть захищатися від росії навіть у випадку застосування РФ ядерної зброї – Мюнхенська доповідь

Українців у прагненні перемогти у війні із російськими окупантами не зупинить навіть ядерний удар РФ. Про це повідомляється в доповіді Мюнхенської конференції з безпеки, опублікованій 13 лютого, пише "Deutsche Welle".

"Опитування в Україні показали, що країна не збирається здаватися за жодних обставин, навіть якщо росія застосує ядерну зброю, про що з москви періодично звучать натяки, – пише видання. – Про те, що у разі продовження ракетних ударів по українських містах не припинять воювати, повідомили 95% опитаних у ході дослідження в Україні. У разі використання РФ тактичної ядерної зброї на полі бою або проти українського міста частка тих, хто так відповів, знижується всього до 89%, а у разі підриву бомби над Чорним морем – до 91%".

В одному з розділів доповіді також сказано, що застосування ядерної зброї в Європі вперше після закінчення холодної війни стало "правдоподібним сценарієм".

Уточнюється, що не менш однозначна картина склалася із питанням про припинення вогню. Переважна більшість опитаних українців – 93% – вважають за прийнятну умову для цього повне виведення російських військ, у тому числі і з Криму. На варіант винести Крим за дужки згодний лише кожний десятий респондент, 80% не згодні.

При цьому відведення російських військ на "демаркаційну лінію" станом на 24 лютого 2022 року підтримують 7%, не підтримують 85%. Варіант припинення вогню на умові залишити все так, як є, знайшов підтримку одного відсотка, 97% проти нього.

Як зазначає "Deutsche Welle", самій Україні у доповіді присвячено невеликий підрозділ із даними соцопитувань, проведених у листопаді 2022 року. Мюнхенська конференція вперше включила Україну до списку країн, громадян яких опитують для розрахунку розробленого недавно і тепер щорічного Мюнхенського індексу безпеки (Munich Security Index). Росія раніше була в цьому списку, але тепер організатори вирішили не проводити там опитування, пославшись на війну і "репресії, що посилюються".

Раніше повідомлялося, що глава МАГАТЕ вважає, що ядерний інцидент може статися будь-якої миті.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті