Опитування показало, що українці будуть захищатися від росії навіть у випадку застосування РФ ядерної зброї – Мюнхенська доповідь

Українців у прагненні перемогти у війні із російськими окупантами не зупинить навіть ядерний удар РФ. Про це повідомляється в доповіді Мюнхенської конференції з безпеки, опублікованій 13 лютого, пише "Deutsche Welle".

"Опитування в Україні показали, що країна не збирається здаватися за жодних обставин, навіть якщо росія застосує ядерну зброю, про що з москви періодично звучать натяки, – пише видання. – Про те, що у разі продовження ракетних ударів по українських містах не припинять воювати, повідомили 95% опитаних у ході дослідження в Україні. У разі використання РФ тактичної ядерної зброї на полі бою або проти українського міста частка тих, хто так відповів, знижується всього до 89%, а у разі підриву бомби над Чорним морем – до 91%".

В одному з розділів доповіді також сказано, що застосування ядерної зброї в Європі вперше після закінчення холодної війни стало "правдоподібним сценарієм".

Уточнюється, що не менш однозначна картина склалася із питанням про припинення вогню. Переважна більшість опитаних українців – 93% – вважають за прийнятну умову для цього повне виведення російських військ, у тому числі і з Криму. На варіант винести Крим за дужки згодний лише кожний десятий респондент, 80% не згодні.

При цьому відведення російських військ на "демаркаційну лінію" станом на 24 лютого 2022 року підтримують 7%, не підтримують 85%. Варіант припинення вогню на умові залишити все так, як є, знайшов підтримку одного відсотка, 97% проти нього.

Як зазначає "Deutsche Welle", самій Україні у доповіді присвячено невеликий підрозділ із даними соцопитувань, проведених у листопаді 2022 року. Мюнхенська конференція вперше включила Україну до списку країн, громадян яких опитують для розрахунку розробленого недавно і тепер щорічного Мюнхенського індексу безпеки (Munich Security Index). Росія раніше була в цьому списку, але тепер організатори вирішили не проводити там опитування, пославшись на війну і "репресії, що посилюються".

Раніше повідомлялося, що глава МАГАТЕ вважає, що ядерний інцидент може статися будь-якої миті.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті