Опитування показало, що українці будуть захищатися від росії навіть у випадку застосування РФ ядерної зброї – Мюнхенська доповідь

Українців у прагненні перемогти у війні із російськими окупантами не зупинить навіть ядерний удар РФ. Про це повідомляється в доповіді Мюнхенської конференції з безпеки, опублікованій 13 лютого, пише "Deutsche Welle".

"Опитування в Україні показали, що країна не збирається здаватися за жодних обставин, навіть якщо росія застосує ядерну зброю, про що з москви періодично звучать натяки, – пише видання. – Про те, що у разі продовження ракетних ударів по українських містах не припинять воювати, повідомили 95% опитаних у ході дослідження в Україні. У разі використання РФ тактичної ядерної зброї на полі бою або проти українського міста частка тих, хто так відповів, знижується всього до 89%, а у разі підриву бомби над Чорним морем – до 91%".

В одному з розділів доповіді також сказано, що застосування ядерної зброї в Європі вперше після закінчення холодної війни стало "правдоподібним сценарієм".

Уточнюється, що не менш однозначна картина склалася із питанням про припинення вогню. Переважна більшість опитаних українців – 93% – вважають за прийнятну умову для цього повне виведення російських військ, у тому числі і з Криму. На варіант винести Крим за дужки згодний лише кожний десятий респондент, 80% не згодні.

При цьому відведення російських військ на "демаркаційну лінію" станом на 24 лютого 2022 року підтримують 7%, не підтримують 85%. Варіант припинення вогню на умові залишити все так, як є, знайшов підтримку одного відсотка, 97% проти нього.

Як зазначає "Deutsche Welle", самій Україні у доповіді присвячено невеликий підрозділ із даними соцопитувань, проведених у листопаді 2022 року. Мюнхенська конференція вперше включила Україну до списку країн, громадян яких опитують для розрахунку розробленого недавно і тепер щорічного Мюнхенського індексу безпеки (Munich Security Index). Росія раніше була в цьому списку, але тепер організатори вирішили не проводити там опитування, пославшись на війну і "репресії, що посилюються".

Раніше повідомлялося, що глава МАГАТЕ вважає, що ядерний інцидент може статися будь-якої миті.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті