Вирок 8,5 років отримав інформатор, який "зливав" воєнкору Татарському розташування ЗСУ у Краматорську

Суд визнав винним чоловіка, який поширював інформацію про переміщення та розташування ЗСУ на території Краматорська, та призначив йому вісім років та шість місяців ув'язнення. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура у Телеграм 13 листопада.

"Прокурори у суді довели, що в серпні 2022 року мешканець м. Краматорська, маючи проросійські погляди, підписався на telegram-канал одіозного російського воєнкора з псевдонімом "Владлен Татарский", який раніше був членом розвідувального підрозділу так званої "днр". У подальшому засуджений надсилав адміністратору каналу голосові повідомлення з інформацією військового характеру", - зазначається у повідомленні.

У Донецькій обласній прокуратурі додали, що мова йшла про місця розташування особового складу і військової техніки українських захисників, а також будівництва фортифікаційних споруд на території Краматорська.

У вересні 2022 року чоловіка затримали правоохоронці. На вирок суду інформатор чекав під вартою.

Як повідомлялось раніше, мешканцю Слов’янська "світе" 15 років за гратами за наводку окупантів на позиції ЗСУ.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті