Виробництво боєприпасів у Фінляндії для ЗСУ може зупинитись через страйк, запланований на чотирьох заводах

У Фінляндії через страйк, запланований на 1 і 2 лютого, може зупинитися виробництво боєприпасів для ЗСУ. Про це повідомило фінське видання Yle 20 січня.

"Акції заплановані на 1 і 2 лютого на чотирьох заводах Nammo з виробництва боєприпасів та пороху в Лапуа, Састамалі та Віхтавуорі", - сказано в повідомленні.

"У цій світовій ситуації та під час війни в Україні зупиняти виробництво - це погано. На всіх чотирьох заводах портфелі замовлень на цей рік заповнені. Це також вплине на постачання боєприпасів в Україну", - цитує видання слова гендиректора компанії Раймо Хеласмякі.

Зазначається, що страйк найбільше вплине на виробництво пороху. Саме пороху зараз у світі відчувається великий дефіцит.

У той же час Хеласмякі наголосив, що заводи не постачають боєприпаси Україні безпосередньо: їх купують Сили оборони, а вже потім озброєння експортується. 

"На фабриках Nammo працює 450 співробітників, до страйків мають намір приєднатися близько 350 робітників", - уточнюється в повідомленні. 

Тим часом у міністерстві оборони Фінляндії упевнені, що призупинення роботи заводів не вплине на кількість та якість постачання боєприпасів для ЗСУ. 

Раніше повідомлялось, що Франція поставить Україні сотні авіабомб AASM Hammer. Вони здатні значно посилити ЗСУ.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті