Виробник Libero і Libresse продали бізнес у росії за $117 мільйонів

Виробник Libresse і Libero остаточно покинули росію, продавши бізнес за 117 млн доларів, - повідомляє BBC/російська служба.

Зазначається, що шведський виробник засобів особистої гігієни Essity, якому належать популярні в росії бренди бренди Zewa, Libresse і Libero, оголосив про завершення продажу російського бізнесу. Він дістався компанії "Нові технології" Ігоря Шилова, колишнього акціонера виробника соків "Нідан" і співвласника "Європейського медичного центру".

"Російський бізнес Essity продано за 1,2 млрд шведських крон - це близько 117 млн доларів, випливає із заяви компанії. Продаж було здійснено за готівковий розрахунок і без позикових коштів. "Таким чином, Essity покинула Росію", - сказано в заяві. 

Шведський виробник засобів особистої гігієни почав залишати російський ринок ще у квітні 2022 року, тобто незабаром після початку вторгнення в Україну. У 2022 році активи компанії в Росії оцінювали в 1,7 млрд шведських крон.

"Від самого початку війни росії проти України ми були повністю зосереджені на виході з росії. Сьогодні ми завершили продаж нашого бізнесу після довгого і складного процесу", - заявив головний виконавчий директор Essity Магнус Грот. У 2022 році чистий виторг Essity в росії становив близько 2% від її загального консолідованого виторгу у світі.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті