Виліт Бельгії та Данії, сенсаційний успіх Японії та Марокко – результати групового етапу ЧС-2022

Минуло 12 днів, і в Катарі завершився груповий етап Чемпіонату світу з футболу. "ОстроВ" пропонує ознайомитися з проміжними результатами перед стартом раунду плей-офф.

Група "А"

Фаворит групи – збірна Нідерландів – без проблем виграла групу, зігравши внічию лише з Еквадором. Друге місце за рахунок перемог у другому та третьому турах дісталося Сенегалу. Еквадор та господиня турніру, збірна Катару, залишили чемпіонат, незважаючи на цікаву гру.

  1. Нідерланди – 7 очок (5:1)
  2. Сенегал – 6 очок (5:4)
  3. Еквадор – 4 очки (4:3)
  4. Катар – 0 очок (1:7)

Група "В"

До цієї групи могла потрапити збірна України, але команда Олександра Петракова програла Уельсу. У результаті Гаррет Бейл і компанія набрали лише одне очко та вилетіли, посівши останнє місце. Третє місце дісталося Ірану, який єдині бали зміг набрати, перемігши валлійців. Перше та друге місця ж дісталися Англії та США.

  1. Англія – 7 очок (9:2)
  2. США – 5 очок (2:1)
  3. Іран – 3 очки (4:7)
  4. Уельс – 1 очко (1:6)

Група "С"

Незважаючи на сенсаційну поразку у першому турі від Саудівської Аравії, Аргентина впевнено посіла перше місце. Друге місце дісталося Польщі, а Мексика, яка набрала стільки ж балів, вилетіла з турніру. Саудівська Аравія замкнула квартет.

  1. Аргентина – 6 очок (5:2)
  2. Польща – 4 очки (2:2)
  3. Мексика – 4 очки (2:3)
  4. Саудівська Аравія – 3 очки (3:5)

Група "D"

Збірна Франції, яка вважалася фаворитом групи, без проблем довела свій статус, гарантувавши собі плей-офф після другого туру. У результаті в останньому матчі групового етапу французи могли дозволити собі програти Тунісу, який фінішував третім. Друге місце несподівано дісталося Австралії, а головним розчаруванням групи стала Данія, яка фінішувала останньою.

  1. Франція – 6 очок (6:3)
  2. Австралія – 6 очок (3:4)
  3. Туніс – 4 очки (1:1)
  4. Данія – 1 очко (1:3)

Група "E"

У цій групі головною сенсацією стало перше місце у виконанні збірної Японії, яка обіграла Іспанію та Німеччину, але поступилася Коста-Ріці. Проте іспанці змогли фінішувати другим. Досить несподівано вдруге поспіль на груповому етапі зупинилася Німеччина. Ну а Коста-Ріка, незважаючи на одну перемогу, фінішувала четвертою.

  1. Японія – 6 очок (4:3)
  2. Іспанія – 4 очки (9:3)
  3. Німеччина – 4 очки (6:5)
  4. Коста-Ріка – 3 очки (3:11)

Група "F"

Збірна Марокко, яку до старту турніру вважали головним аутсайдером у групі з Хорватією, Бельгією та Канадою, сенсаційно посіла перше місце, обігравши бельгійців та канадців. Друге місце дісталося Хорватії. Бельгія, незважаючи на зірковий склад, вилетіла з турніру, як і Канада, якій багато хто пророкував успішний турнірний шлях.

  1. Марокко – 7 очок (4:1)
  2. Хорватія – 5 очок (4:1)
  3. Бельгія – 4 очки (1:2)
  4. Канада – 0 очок (2:7)

Група "G"

У цій групі бразильці без особливих проблем посіли перше місце, дозволивши програти в останньому турі Камеруну. Африканській збірній, втім, це не допомогло вийти у плей-офф. Але й останнє місце дісталося не їм, а сербам, які змогли набрати лише одне очко. З другого ж рядка за рахунок перемог над сербами та Камеруном пройшли швейцарці.

  1. Бразилія – 6 очок (3:1)
  2. Швейцарія – 6 очок (4:3)
  3. Камерун – 4 очки (4:4)
  4. Сербія – 1 очко (5:8)

Група "H"

У цій групі головний фаворит в особі Португалії впевнено пройшов у плей-офф, друге місце змогла здобути Південна Корея, яка в останньому турі обіграла португальців. Покинули ж турнір уругвайці та ганці. Причому у очній зустрічі цих команд частково повторився результат матчу Уругвай – Гана на Чемпіонаті світу-2010.

  1. Португалія – 6 очок (6:4)
  2. Південна Корея – 4 очки (4:4)
  3. Уругвай – 4 очки (2:2)
  4. Гана – 3 очки (5:7)

Пари 1/8 фіналу

У першому раунді плей-офф утворилися такі пари:

  • Нідерланди – США
  • Аргентина – Австралія
  • Японія – Хорватія
  • Бразилія – Південна Корея
  • Англія – Сенегал
  • Франція – Польща
  • Марокко – Іспанія
  • Португалія – Швейцарія

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті