Виліт Бельгії та Данії, сенсаційний успіх Японії та Марокко – результати групового етапу ЧС-2022

Минуло 12 днів, і в Катарі завершився груповий етап Чемпіонату світу з футболу. "ОстроВ" пропонує ознайомитися з проміжними результатами перед стартом раунду плей-офф.

Група "А"

Фаворит групи – збірна Нідерландів – без проблем виграла групу, зігравши внічию лише з Еквадором. Друге місце за рахунок перемог у другому та третьому турах дісталося Сенегалу. Еквадор та господиня турніру, збірна Катару, залишили чемпіонат, незважаючи на цікаву гру.

  1. Нідерланди – 7 очок (5:1)
  2. Сенегал – 6 очок (5:4)
  3. Еквадор – 4 очки (4:3)
  4. Катар – 0 очок (1:7)

Група "В"

До цієї групи могла потрапити збірна України, але команда Олександра Петракова програла Уельсу. У результаті Гаррет Бейл і компанія набрали лише одне очко та вилетіли, посівши останнє місце. Третє місце дісталося Ірану, який єдині бали зміг набрати, перемігши валлійців. Перше та друге місця ж дісталися Англії та США.

  1. Англія – 7 очок (9:2)
  2. США – 5 очок (2:1)
  3. Іран – 3 очки (4:7)
  4. Уельс – 1 очко (1:6)

Група "С"

Незважаючи на сенсаційну поразку у першому турі від Саудівської Аравії, Аргентина впевнено посіла перше місце. Друге місце дісталося Польщі, а Мексика, яка набрала стільки ж балів, вилетіла з турніру. Саудівська Аравія замкнула квартет.

  1. Аргентина – 6 очок (5:2)
  2. Польща – 4 очки (2:2)
  3. Мексика – 4 очки (2:3)
  4. Саудівська Аравія – 3 очки (3:5)

Група "D"

Збірна Франції, яка вважалася фаворитом групи, без проблем довела свій статус, гарантувавши собі плей-офф після другого туру. У результаті в останньому матчі групового етапу французи могли дозволити собі програти Тунісу, який фінішував третім. Друге місце несподівано дісталося Австралії, а головним розчаруванням групи стала Данія, яка фінішувала останньою.

  1. Франція – 6 очок (6:3)
  2. Австралія – 6 очок (3:4)
  3. Туніс – 4 очки (1:1)
  4. Данія – 1 очко (1:3)

Група "E"

У цій групі головною сенсацією стало перше місце у виконанні збірної Японії, яка обіграла Іспанію та Німеччину, але поступилася Коста-Ріці. Проте іспанці змогли фінішувати другим. Досить несподівано вдруге поспіль на груповому етапі зупинилася Німеччина. Ну а Коста-Ріка, незважаючи на одну перемогу, фінішувала четвертою.

  1. Японія – 6 очок (4:3)
  2. Іспанія – 4 очки (9:3)
  3. Німеччина – 4 очки (6:5)
  4. Коста-Ріка – 3 очки (3:11)

Група "F"

Збірна Марокко, яку до старту турніру вважали головним аутсайдером у групі з Хорватією, Бельгією та Канадою, сенсаційно посіла перше місце, обігравши бельгійців та канадців. Друге місце дісталося Хорватії. Бельгія, незважаючи на зірковий склад, вилетіла з турніру, як і Канада, якій багато хто пророкував успішний турнірний шлях.

  1. Марокко – 7 очок (4:1)
  2. Хорватія – 5 очок (4:1)
  3. Бельгія – 4 очки (1:2)
  4. Канада – 0 очок (2:7)

Група "G"

У цій групі бразильці без особливих проблем посіли перше місце, дозволивши програти в останньому турі Камеруну. Африканській збірній, втім, це не допомогло вийти у плей-офф. Але й останнє місце дісталося не їм, а сербам, які змогли набрати лише одне очко. З другого ж рядка за рахунок перемог над сербами та Камеруном пройшли швейцарці.

  1. Бразилія – 6 очок (3:1)
  2. Швейцарія – 6 очок (4:3)
  3. Камерун – 4 очки (4:4)
  4. Сербія – 1 очко (5:8)

Група "H"

У цій групі головний фаворит в особі Португалії впевнено пройшов у плей-офф, друге місце змогла здобути Південна Корея, яка в останньому турі обіграла португальців. Покинули ж турнір уругвайці та ганці. Причому у очній зустрічі цих команд частково повторився результат матчу Уругвай – Гана на Чемпіонаті світу-2010.

  1. Португалія – 6 очок (6:4)
  2. Південна Корея – 4 очки (4:4)
  3. Уругвай – 4 очки (2:2)
  4. Гана – 3 очки (5:7)

Пари 1/8 фіналу

У першому раунді плей-офф утворилися такі пари:

  • Нідерланди – США
  • Аргентина – Австралія
  • Японія – Хорватія
  • Бразилія – Південна Корея
  • Англія – Сенегал
  • Франція – Польща
  • Марокко – Іспанія
  • Португалія – Швейцарія

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті