Вихованці реабілітаційного центру з Закарпаття провели час за іграми у просторі "Kinder hub", який організували переселенці з Луганщини

Вихованці Закарпатського соціально-психологічного реабілітаційного центру для дітей провели час за розвиваючими іграми та забавками у дитячому просторі "Kinder hub" при Старобільському гуманітарному хабі (Луганська область) в місті Свалява на Закарпатті 28 листопада. Про це повідомила журналістка "ОстроВа". 

"Загалом у нас 20 вихованців аж до 18 років, і сьогодні тут у гостях - найменші", - каже психологиня центру Ольга Гриньку.

Пані Ольга разом із лікаркою Центру Мирославою Скукіс привезли до "Kinder hub" сімох наймолодших вихованців - хлопчиків та дівчаток 4-5 років, не позбавлених батьківського піклування, але таких, що опинились у складних життєвих обставинах. Крім малечі, завітав до хабу й 14-річний Степан - вік у нього вже давно не той, щоб гратись у "розвивашки", але він допоміг дорослим дати ладу дітлашні.

Зазначається, що в дитячому просторі "Kinder hub" при Старобільському гуманітарному хабі регулярно відбуваються психологічні групові заняття, індивідуальні психологічні консультації для дітей та їхніх батьків, арт терапевтичні заняття, перегляд мультфільмів тощо.

Раніше повідомлялось, що в Закарпатській і Полтавській областях почали працювати хаби для дітей-переселенців з Луганської області.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті