Видавав себе за співробітника СБУ і пропонував за гроші "відмазувати" чоловіків від призову: затримано шахрая, попереду до 8 років тюрми

СБУ затримала шахрая, який видавав себе за співробітника Служби безпеки і пропонував за гроші "відмазувати" чоловіків від призову. Про це повідомив Телеграм-канал відомства 5 липня.

"Головне управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з Національною поліцією запобігло створенню ще однієї "схеми для ухилянтів". – сказано в повідомленні. – За результатами оперативних заходів у Вінниці затримано шахрая, що видавав себе за співробітника Служби безпеки України і за гроші пропонував молодикам свою "допомогу" в ухиленні від призову".

Зазначається, що такі "послуги" чоловік оцінював у 3 тисячі доларів з одного клієнта. За цю суму зловмисник, представляючись співробітником спецслужби, вимагав від посадовця військово-медичного центру перевести одного із мобілізованих на стаціонарне лікування. Там ухилянта мали визнати обмежено придатним до військової служби. Таким чином він хотів уникнути участі у бойових діях ЗСУ.

Уточнюється, що співробітники СБУ затримали шахрая «на гарячому» під час отримання ним другої частини грошей за "вирішення питання" з госпіталізацією клієнта. Шахраєм виявився місцевий житель, який раніше неодноразово притягувався до відповідальності.

Також під час обшуків за адресою його проживання виявлено 60 набоїв до автомата Калашникова.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).

Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що ліквідовано схеми втечі ухилянтів за кордон у трьох областях України.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті