Видання The Times розповіло про деталі переговорів Кемерона і Трампа щодо України. Сунаку довелося коментувати

Глава МЗС Великої Британії Девід Кемерон та кандидат на пост президента США Дональд Трамп провели закриті переговори щодо України, повідомляє The Times. Джерело видання сказало, що сторони обговорювали укладення угоди щодо України, - пише NV.

Як стверджує The Times із посиланням на «високопоставлене джерело», очільник МЗС Британії розповів Трампу, що нова допомога допоможе Україні утримати лінію фронту і надасть тому «найкращі можливі умови» для укладення угоди між сторонами.

«Які кращі умови, за яких ви, як президент (США. — Ред.), зможете укласти угоду в січні (2025 року, тобто після ймовірної перемоги на виборах. — ред.)? Це коли обидві сторони утримують свої позиції і платять за це ціну», — цитує Кемерона The Times.

У коментарі Politico прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що не знає, про яку публікацію йдеться, однак додав, що позиція його країни щодо війни не змінилася.

«Інвестиції в безпеку України — це інвестиції в нашу безпеку. Наші союзники по НАТО вже стурбовані перспективою того, що якщо Путін доб'ється успіху, то вони будуть наступними — з усіма наслідками, які це принесе», — додав Сунак.

Видання нагадало, що на початку квітня Кемерон зустрівся з експрезидентом США Трампом, щоб обговорити війну РФ проти України, НАТО і Близький Схід.

Урядове джерело повідомило The Telegraph, що міністр закордонних справ хотів, щоб Трамп «почув, скільки ми вкладаємо у витрати на оборону» під час «продуктивної зустрічі», яка наголосила на «широті та силі» особливих відносин.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті