"Вибрав недипломатичну лексику": прем'єр Словаччини Фіцо розповів, про що говоритиме під час зустрічі зі Шмигалем в Ужгороді

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо оголосить список гуманітарної допомоги Україні під час зустрічі з главою Кабміну України Денисом Шмигалем в Ужгороді 24 січня. Про це Фіцо повідомив в ефірі радіо RTVS 20 січня, - пише словацьке видання Aktuality.

Крім того, він заявив, що заблокує вступ України до НАТО. Щодо членства України в ЄС,о, т за словами Фіцо, Словаччина не заперечуватиме в разі виконання всіх необхідних для цього умов. Прем'єр-міністр вважає, що Україна не зможе протистояти російській агресії і дав зрозуміти, що вона має погодитися на територіальні поступки РФ

"За кілька днів до зустрічі з українським прем'єр-міністром Фіцо обрав вельми недипломатичну лексику. Він назвав Україну державою, що перебуває під "абсолютним впливом США", а також натякнув, що їй доведеться віддати частину своєї території Росії", - прокоментували словацькі журналісти антиукраїнську риторику Фіцо. 

"Має бути якийсь компроміс, який буде дуже болючим для обох сторін. І чого вони чекають? Що росіяни покинуть Крим, Донбас і Луганськ? Це нереально", - цитує видання слова Фіцо.

Він також повідомив, що спільної пресконференції після зустрічі зі Шмигалем не буде, оскільки українська сторона цього не хоче.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті